Asociatia Metropolitana pentru Dezvoltarea Durabila a Transportului Public Brasov a luat fiinta la initiativa autoritatilor publice locale din Zona Metropolitana Brasov ca o recunoastere a importantei pe care mobilitatea persoanelor si bunurilor o are in demersul de dezvoltare durabila a zonei.

Asociatia Metropolitana pentru Dezvoltarea Durabila a Transportului Public isi asumă rolul de Autoritate Metropolitana de Transport in vederea infiintarii, organizarii, reglementarii, exploatarii, monitorizarii si gestionarii in comun a serviciului de transport public pe raza de competenta a unitatilor administrativ-teritoriale membre, precum si pentru realizarea in comun a unor proiecte de investitii publice de interes zonal sau regional destinate infiintarii, modernizarii si/sau dezvoltarii, dupa caz, a sistemelor de utilitati publice aferente sectorului transportului public.

Una din conditiile functionalitatii unui teritoriu metropolitan este acoperirea nevoilor de mobilitate, atat a persoanelor cat si a bunurilor. Daca oamenii si marfurile se pot misca intr-o maniera eficienta in interiorul unui teritoriu definit, atunci numarul oportunitatilor valorificate creste ducand la dezvoltare economica si sociala durabila. Un sistem functional de transport public la nivelul unei zone metropolitane este conditie necesara dar nu suficienta pentru atingerea dezideratului de dezvoltare durabila.

O mobilitate urbana sustenabila – care sa permita oamenilor si bunurilor sa circule liber, in siguranta, cu protejarea mediului inconjurator – este cruciala pentru calitatea vietii si pentru asigurarea unei dezvoltari economice sustenabile. Cresterea semnificativa a traficului in orase si zonele limitrofe (metropolitane) cauzeaza aglomeratie/intarzieri/blocaje acest lucru afectand in egala masura toti participantii la trafic. Aglomeratia are un impact negativ asupra mediului economic, social si asupra calitatii mediului inconjurator. De asemenea, ea influenteaza accesibilitatea dar si atractivitatea unui teritoriu pentru turisti, investitori, etc.

Conform Contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători Nr.1/20.12.2018, astfel cum a fost modificat prin Actul adițional nr. 1/2019, la nivelul Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov, transportul rutier public de persoane prin servicii regulate se efectuaează în: Municipiul Brașov, Comuna Cristian, Orașul Râșnov, Orașul Ghimbav, Municipiul Codlea, Comuna Feldioara, Comuna Sânpetru, Comuna Bod, Comuna Prejmer, Comuna Vama Buzăului, urmând să se efectueaze în toate localitățile membre ale Asociației.

AMDDTP BV

Consiliul Director

Componența Consiliului Director, potrivit Hotărârii Adunării Generale nr. 23 din 26.08.2019, în temeiul Statutului și O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ:

Nr. Crt. Nume si prenume Functia
Institutia
Consiliul Director
1 DAVID Dragoș Florin Director general
Agenției Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă
Presedinte
2 CHIRILAȘ Tiberiu Nicolae Primar
U.A.T.Comuna Vama Buzăului
Membru
3 BUTNARU Liviu Călin Primar
U.A.T. Oraș Râșnov
Membru
4 MAȘCA Felicia Corina Reprezentant împuternicit
U.A.T. Municipiul Brașov
Membru
5 ȘERBAN Todorică Constantin Primar
U.A.T. Comuna Prejmer
Membru

ADUNAREA GENERALĂ este organul de conducere al Asociației, format din toți reprezentanții asociaților desemnați prin hotărâre a autorităților deliberative ale acestora.

Comunele, orașele și municipiile sunt reprezentate de drept în adunarea generală a asociației de către primari. Primarii pot delega calitatea lor de reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale viceprimarilor, administratorilor publici, precum și oricăror alte persoane din aparatul de specialitate al primarului sau din cadrul unei instituții publice de interes local.Fiecare asociat va depune toate diligențele pentru a-și asigura reprezentarea permanantă în cadrul Adunării Generale a Asociației.

APARATUL TEHNIC este constituit pentru organizarea, reglementarea, monitorizarea și gestionarea serviciului de transport public pe raza de competență a celor 19 unități administrativ–teritoriale membre.

Membrii asociației

Nr. Crt. Localitate Nr. Crt. Localitate
1 Municipiul Brașov 11 Comuna Bod
2 Municipiul Săcele 12 Comuna Hălchiu
3 Municipiul Codlea 13 Comuna Feldioara
4 Orasul Ghimbav 14 Comuna Vulcan
5 Orasul Zarnesti 15 Comuna Tărlungeni
6 Orașul Predeal 16 Comuna Prejmer
7 Orașul Râșnov 17 Comuna Cristian
8 Comuna Hărman 18 Comuna Teliu
9 Comuna Sânpetru 19 Comuna Vama Buzaului
10 Comuna Budila

Trasee metropolitane operate:

Nr. Autobuz Ruta Ruta
110 Brașov Cristian
120 Brașov Râșnov
210 Brașov Ghimbav
220 Brașov Codlea
310 Brașov Feldioara
420 Brașov Bod
520 Brașov Prejmer
540 Brașov Vama Buzăului

Formular de contact

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.